Pepik, póthajak

Sajnos sokaknak okoz gondot, hogy a fejük tetején ritkul vagy kevés a haj. Ennek lehetnek genetikai, egészségügyi okai vagy akár egy helytelen hajkezelés (festés, tartós hullám) is okozhat átmeneti problémákat. Ezeken a problémákon is könnyen tudunk segíteni azzal, hogy az adott póthajat vagy pepit varrunk fel. Így tudunk egy új, tökéletes frizurát készíteni. Az eredmény igen látványos és könnyen visszaadhatja az önbizalmat.
A póthaj egy csatos megoldás, amely kényelmes viseletet jelent és a pótrész fel-le csatolható, ízlés szerint. Ez a módszer hozzájárul a fejtető szellőzéséhez és a saját hajat is könnyebb otthon kezelni, tisztán tartani.
A pepi esetében egy pótrészt varrunk a fejtetőre. A pótrészt (pepit) előre készítjük el az eredeti hajjal megegyező minőségű és szerkezetű hajból, majd ezt illesztjük a fej tetejére. A pótrészt erősen rögzítjük így viselés közben még erős szélben sem válik el a hajtól. Ezt folyamatosan kell viselni, fel-le szedni könnyen nem lehet. Élettartalma 1-2 hónap. Utána a póthajat tisztítani, rendbe rakni ajánlott és újra kell felvarrni.
Abban az esetben, ha a pepibe csatot varrunk, akkor ez is úgy viselkedhet, mint a póthaj, azaz a pótrész ebben az esetben fel-le csatolható.